|
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
micki64 Magnum
|
Wysłany: Pon Wrz 01, 2008 1:48 pm Temat postu: Paski do analiz /USA/ |
|
|
Dostałem od znajomego winiarza taki oto namiar: http://www.accuvin.com/index.html
Firma ta posiada wiele testów do wszelkich analiz moszczu i wina, między innymi kontrolowania FJM. Piotrze i Ago czy znacie tę firmę i jej produkty, przecież to Napa, i czy możecie te testy nam polecić  _________________ Maciej |
|
| Powrót do góry |
|
 |
agar Site Admin
|
Wysłany: Wto Wrz 02, 2008 8:43 pm Temat postu: |
|
|
| NIe znam produktow tej akurat firmy, ale wszystkie testy tego typu sa bardzo przyblizone i stosuje sie je jako orientacyjne przed wyslaniem probki do laboratorium. Z drugiej strony w FJM interesuje nas obecnosc albo brak kwasu jablkowego, moze to i jest wystarczajaco czule. Absolutnie odradzam ograniczanie sie do czegos takiego przy oznaczaniu SO2. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
piostop Jéroboam
|
Wysłany: Pią Paź 03, 2008 8:34 am Temat postu: |
|
|
Witam wszystkich po długiej nieobecności.
Co do tych testów, to są one orientacyjne i przeznaczone dla domowego producenta. Podobne testy można zrobić w Polsce. Do bagania cukru resztowego potrzeba recepty od lekarza na Clintest, procedury i kolory mogę Wam podać, FJM-chromatografia. Nie wiem dokładności z jaką sprawdzają sie te zestawy, nigdy nie pracowałem na tych właśnie zestawach.
Pozdrawiam
Piotr _________________ Piotr |
|
| Powrót do góry |
|
 |
piostop Jéroboam
|
Wysłany: Czw Paź 16, 2008 7:28 am Temat postu: |
|
|
Maćku, przepraszam, że nie przesłałem co miałem, ale obowiązków mam aż nadto. Środek w Polsce nazywa się nie Clintest, a Keto-Diastix, 16zł za 50 pasków. Powinien w środku mieć informacje o odczycie, jak go sprawdze, to napisze więcej.
Pozdrawiam
Piotr _________________ Piotr |
|
| Powrót do góry |
|
 |
micki64 Magnum
|
Wysłany: Czw Paź 16, 2008 12:40 pm Temat postu: |
|
|
| piostop napisał: | Maćku, przepraszam, że nie przesłałem co miałem, ale obowiązków mam aż nadto. Środek w Polsce nazywa się nie Clintest, a Keto-Diastix, 16zł za 50 pasków. Powinien w środku mieć informacje o odczycie, jak go sprawdze, to napisze więcej.
Pozdrawiam
Piotr |
Nie frasuj się chłopie, paski zakupione, informacja o odczycie jest w opakowaniu załączona.
Sprawa zamknięta  _________________ Maciej |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|