Forum  Strona Główna
"Wino wraz z wiekiem staje się coraz lepsze. Im starszy jestem, tym bardziej mi smakuje" Anonim

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Floc de Gascogne

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Strona Główna -> inne alkohole
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Maciej
Salmanazar

PostWysłany: Pon Lut 09, 2009 3:31 pm    Temat postu: Floc de Gascogne Odpowiedz z cytatem

agar napisał:
Warto spróbować.

Tak, Aga, tylko gdzie? U nas tego nie ma wcale. Floc spotkałem i piłem raz w życiu, jakieś 5-6 lat temu. Eeeh, gdzie te czasy...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
agar
Site Admin

PostWysłany: Pon Lut 09, 2009 5:30 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U mnie na przyklad Very Happy Wlasnie dzisiaj przyszla paczka. Przyslali mi. Wystarczy zazwonic do producenta...
No dobra, juz sie nie znecam. Moze ktos wpadnie na pomysl sprowadzania do Polski?
Jest mnostwo fantastycznych rzeczy, ktorych nikt nie zna i nie sprowadza.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Maciej
Salmanazar

PostWysłany: Pon Lut 09, 2009 7:20 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

agar napisał:
U mnie na przyklad...
No przecież wiem - tego Floca 5-6 lat temu to przecież u Ciebie piłem... I wcale nie odebrałem tego jak znęcania.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
agar
Site Admin

PostWysłany: Pon Lut 09, 2009 7:33 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

O! zapomnialam Embarassed Ale to faktycznie mozliwe. Ciesze sie, ze Ci smakowal, bo jesli mialam to w domu 5 lat temu, to musial byc floc w ktorego produkcji maczalam palce Smile
Zaskoczyles mnie pamietajac nazwe szczerze mowiac...
Powrót do góry
wojtek jarzabek
Mathusalem

PostWysłany: Wto Lut 10, 2009 8:47 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

agar napisał:
Moze ktos wpadnie na pomysl sprowadzania do Polski?
Jest mnostwo fantastycznych rzeczy, ktorych nikt nie zna i nie sprowadza.

A może waro by też poeksperymentować nad "bukietem polskim" z jabłek na przykład zalewanych starką Question
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Wacek
Butelka

PostWysłany: Wto Lut 10, 2009 3:26 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A może waro by też poeksperymentować nad "bukietem polskim" z jabłek na przykład zalewanych starką Question[/quote]

Zalałem sok z jabłek spirytusem jabłkowym , stoi już 2-gi rok i cały czas jest podobny do calvadosu Shocked

Wacek
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Maciej
Salmanazar

PostWysłany: Wto Lut 10, 2009 7:17 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wacek napisał:
Zalałem sok z jabłek spirytusem jabłkowym , stoi już 2-gi rok i cały czas jest podobny do calvadosu Shocked
Wacek, bo to się dodaje troszkę destylatu do soku, a nie troszkę soku do destylatu Mr. Green
Powrót do góry
Wacek
Butelka

PostWysłany: Wto Lut 10, 2009 7:41 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

"Przepis jest bardzo prosty:dwie trzecie soku, jedna trzecia młodego armaniaku, "

Młody "armaniak" już czeka aż sok urośnie.
Calvados zrobiłem 1/1 tak jak kiedyś "tatę z mamą" bo z dodatkiem wody był mało wyrazisty Rolling Eyes

Wacek
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
wojtek jarzabek
Mathusalem

PostWysłany: Sro Lut 11, 2009 11:59 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wacek napisał:
"Przepis jest bardzo prosty:dwie trzecie soku, jedna trzecia młodego armaniaku, "

Młody "armaniak" już czeka aż sok urośnie.
Calvados zrobiłem 1/1 tak jak kiedyś "tatę z mamą" bo z dodatkiem wody był mało wyrazisty Rolling Eyes

Wacek

Razz i słucznie! Zima w tym roku trochę dokucza, wirusy grasuja, nie ma się co orzeżwiać tegotam typu trunkami na bazie soku Razz "Tata z mamą" to jest chyb nasz wielowiekowy już wynalazek, i dlaczego mielibyśmy się go wstydzić ?
Tak samo jak soków warzywnych zresztą Cool "Bukiet polski" wszakże może składać się i z selera i marchewki z dodatkiem buraka w ostateczności, no może za daleko "poleciałem", ale chodzi mi o to że swoje doświadczenia, praktyki i gusta mamy Idea i to wcale nie jest byle co Arrow i może nie tylko warto spróbować nowinek - tego co nam świat proponuje, ale też przedstawić naszą ofertę - i nie znaczy to, że to co my możemy zaproponować musi byc gorsze Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
agar
Site Admin

PostWysłany: Czw Lut 12, 2009 1:07 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wojtek jarzabek napisał:

A może waro by też poeksperymentować nad "bukietem polskim" z jabłek na przykład zalewanych starką Question

Szkoda starki. Tego typu rzeczy powstawaly zeby swiezy destylat uzdatnic do picia. Jak nasze nalewki. Wstydzic sie naprawde nie mamy czego, nasladowac to oni by nas mogli.

no i jeszcze jedno, chocbys nie wiem co robil jablka nigdy nie beda pachnialy niczym wiecej niz jablkami. chemia
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Strona Główna -> inne alkohole Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: